ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
-
Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Η έννοια της πολιτιστικής διπλωματίας, καταρχήν, ηχεί κάπως αδόκιμα στα αυτιά των Ελλήνων φοιτητών, που, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, αγνοεί τη σημασία της. Apriori λοιπόν αναδύεται ένα οξύμωρο σχήμα, που προκαλεί όχι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά και πρακτικό ενδιαφέρον. Ενώ λοιπόν η χώρα μας έχει να επιδείξει μία τρισχιλιάχρονη βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γίνεται από την πρώτη στιγμή αντιληπτό ότι δεν έχει κεφαλαιοποιήσει αυτό το βαρύ φορτίο, προκειμένου να προωθήσει τις εθνικές της επιδιώξεις και να διαμορφώσει συνθήκες υπεραξίας στο πολιτικό και οικονομικό της σύστημα, αλλά και να σταθεροποιήσει το ρόλο της στο διεθνές επίπεδο.
Συνακόλουθα, η επαγωγικά γνωσιολογική προσέγγιση του ρόλου του πολιτισμού στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικών διαπλοκών αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Μετά ταύτα, επιχειρείται αρχικά μία ιστορική αναδρομή, στην οποία περιγράφονται οι περιπτώσεις εκείνες που γνωστοποίησαν έγκαιρα στο αέναο διεθνές σύστημα, στη χρονική και χωρική του διαδρομή τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας. Μέσα απ αυτό το αφήγημα, ανακύπτουν εννοιολογικές προσεγγίσεις για τη σχέση της με άλλα πεδία, όπως αυτό των διεθνών σχέσεων, της άσκησης πολιτικής, στις όποιες μορφές της (ήπια ή σκληρή ισχύς), για τη σύγκρουση των πολιτισμών. Μετά από την κατανόηση αυτής της πολυχρησιμότητας της π.δ. εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά τους φορείς άσκησης της π.δ. καθώς και ποιοι είναι αυτοί που την ασκούν και από ποιους ασκείται. Σταχυολογώντας, μετά την πρώτη επαφή του αναγνώστη με τη θεματική του εγχειριδίου, έχει ήδη οδηγηθεί στη διαμόρφωση μίας γενικής, συνοπτικής, αλλά και σφαιρικής εικόνας του υπό πραγμάτευση αντικειμένου.
SKU: n/a -
Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες
ΟΙ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ
Την εποχή που κυκλοφόρησε, το 1860, οι «Τεχνητοί Παράδεισοι (Les Paradis Artificiels)» του Charles Baudelaire γνώρισαν αμέσως επαίνους. Ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συμβολιστές, ο Μπωντλαίρ έζησε μια βίαιη και τελικά τραγική ζωή, πεθαίνοντας εθισμένος στο όπιο το 1867. Αυτό το βιβλίο, μια απάντηση στις «Εξομολογήσεις ενός Άγγλου οπιοφάγου» του Thomas De Quincey, χρησιμεύει ως απομνημονεύματα των τελευταίων ετών του Μπωντλαίρ.
Σε αυτό το όμορφα επεξεργασμένο πορτρέτο των επιδράσεων του κρασιού, του οπίου και του χασίς στο μυαλό, ο Μπωντλαίρ αποτυπώνει τα ονειρικά οράματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της ναρκωτικής έκστασης του. Αυτές οι ψευδαισθήσεις, άλλοτε εξαίσιες, άλλοτε ανησυχητικές, και οι αυταπάτες μεγαλείου που συχνά τις συνόδευαν, αποτελούν τους Τεχνητούς Παράδεισους, τους υπέροχους αλλά ψεύτικους κόσμους έκστασης που τελικά τον οδήγησαν στην καταστροφή.
Αντιπαραβάλλοντας τις επιπτώσεις του χασίς και του οπίου με αυτές του κρασιού, ο Μπωντλαίρ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το κρασί εξυψώνει τη θέληση, το χασίς την καταστρέφει» και καθιστά αδρανείς όλους όσους το χρησιμοποιούν.
SKU: n/a -
Μουσική Βιβλιοθήκη, Νέες Κυκλοφορίες
ΟΙ ROLLING STONES ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ
«Ανατρεπτικοί; Και βέβαια είμαστε ανατρεπτικοί. Όμως, όποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι θα μπορούσε ν’αρχίσει την επανάσταση μ’ένα δίσκο, γελιέται. Πάνω στη σκηνή είμαστε πολύ πιο ανατρεπτικοί.»
-Keith Richard
Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφίες, χρονολόγιο και τα τραγούδια τους στα αγγλικά και στα ελληνικά.
SKU: n/a -
Ελληνική Λογοτεχνία, Νέες Κυκλοφορίες
ΛΑΣΤ ΣΟΝΓΚ
Ο Μάικ, θέλει να ζήσει το όνειρο του ως τραγουδιστής μιας ροκ μπάντας. Συμπαραστάτες αυτού του ατίθασου και ονειροπόλου νέου είναι η φίλη του Εύα και ο Παύλος, ο αποκαλούμενος -αδελφός. Μια σειρά γεγονότων τον εκτρέπουν από τις φιλοδοξίες του και η ατίθαση προσωπικότητα του πλήττεται. Η Εύα, ασκούμενη δικηγόρος, προσπαθεί να τον συμπαρασταθεί, ο εγωισμός του όμως αρνείται την βοήθεια της κι εκείνη απομακρύνεται πικραμένη. 0 Παύλος, σπουδαστής βιολιού, είναι πλάι του, με όση εμπειρία διαθέτει ένας εικοσιδυάχρονος νέος. Αναλώνονται σε πολύωρες συζητήσεις στα καφέ της πόλης προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις εν μέσω καλοκαιριού . Η συμπαράσταση από τον Παύλο δεν μπορεί να τον αποφορτίσει πλέον, ανακυκλώνει διαρκώς εμμονές και στο τέλος καταστρώνει ένα σχέδιο πόνου. Όλα τρέχουν με ρυθμούς ταινίας καταδίωξης. Είναι αποφασισμένος να γίνει όσο πιο κακός γίνεται. Η μέρα που η παλιά του μπάντα δίνει μια συναυλία πλησιάζει και εκείνος νιώθει πως έχει καταστρώσει τη αψεγάδιαστη εκδίκηση του.
SKU: n/a -
Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες
ΛΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
… η όλη εμφάνιση και το περιεχόμενο του “Λεξικού” της Μαρίας Κωνσταντινίδου, απότελεί πρόοδο στην εκμάθηση της Μουσικής αυτής και πολύτιμο βοήθημα, με την σημείωση ότι κυκλοφορεί το πρώτο ιστορικά με πρωτοβουλία και έμπνευση της ιδίας. Εγώ με τα 50 χρόνια διδασκαλίας της Μουσικής αυτής, την συγχαίρω από μέσης καρδίας και προτρέπω αυτούς που ασχολούνται με τη μελέτη και έρευνα, εν γένει της Μουσικής, να το αποκτήσουν.
Χαρίλαος Ταλιαδώρος
Αρχων Πρωτοψάλτης-Οφφικιάλιος της ΜΧΕ
Δ/ντης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της
Ιεράς Μητρόπολης ΘεσσαλονίκηςSKU: n/a -
Ελληνική Λογοτεχνία, Νέες Κυκλοφορίες
Μαύρο, μελί και στάρι…
Ποιητική Συλλογή
Για μια φορά μίλησαν μόνο τα λουλούδια…
Των πορφυρών οι στεναγμοί της φύσης καταδότης…
Για μια φορά ψίθυροι νίκησαν τις κραυγές…
Σώμα ακάλυπτο νωθρό των παρορμήσεων κύλισμα…
Για μια φορά η αλήθεια ξέσπασε στο φως…
Σφάλματα σπουδές αντάμα του στρόβιλου το πρόσταγμα…
Για μια φορά ο προορισμός απόγινε φυγή…
Σε διαδρομή που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ…SKU: n/a -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Ο φιλαναγνώστης ευρήσει έν δυνατή λεπτομερεία παν τό πρός μελέτην εύρυτέραν τής `Ιεράς ταύτης γής τού Αγιωνύμου “Ορους. ‘Επειδή άχρι τούδε ουδέν, ώς γιγνώσκομεν, συνετάχθη δοκίμιον έν τή καθ ήμάς `Ελληνίδι φωνή λεπτομερές ώς οίον τε περί τού Αγίου “Ορους, μιάς τών Ακροπόλεων αληθώς τής έλληνικής ‘Ορθοδοξίας, ήμεϊς οί ελάχιστοι, φόρον σεβασμού καί αφοσιώσεως άποτίοντες τώ Ιερώ ήμών τούτω Τόπω καί υπό πολλών τού καλού καί τής ενσεβείας φίλων κατά καιρούς παρατρννόμενοι, προέβημεν είς τήν σύνταξιν τής παρούσης πραγματείας, έστω καί ατελούς. Πρός τούτο σχομεν υπ’ όψει τούς περί ‘Αθω σνγγράψαντας παλαιούς τε καί νεωτέρονς, τά έν τοίς άρχείοις τών ιερών Μονών αποκείμενα έγγραφα καί χρυσόβουλλα, εφ’ όσον ήμΐν έπετράπη, καί δ τι &λλσ σχετικόν διευκρινίζον τά κατά τό `Αγιον “Ορος, άποκαλύπτον τήν μεγάλην αυτού θρησκεντικήν καί έθνικήν σημασίαν, άφηγονμενον λεπτομερώς τά κατά τής αυτονομίας αυτού καί τής έλληνικής υποστάσεως χαλκενόμενα καί τούς κινδύνους, ους διατρέχει κατά τούς τελευταίους τούτούς χρόνους.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΩΣ ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΔΡΟΥΔΗ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΚΟΣΜΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΟΥ
SKU: n/a -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Κυπριανός-Αμβρόσιος-Αυγουστίνος-Ποσσίδιος)
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, ΠανεπιστημιακάΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Κυπριανός-Αμβρόσιος-Αυγουστίνος-Ποσσίδιος)
Στον παρόντα τόμο παρουσιάζονται σχολιασμένες μεταφράσεις επιλεγμένων λατινικών πατερικών έργων, οι οποίες αναδεικνύουν το μυστήριο και το χαρακτήρα της μετανοίας κατά την πρώιμη χριστιανική παράδοση στη Δύση. Πρόκειται για συγγραφές που, από τον τρίτο έως και τον πέμπτο αιώνα, συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πίστης της Εκκλησίας, του ήθους της και της προστασίας της από αιρετικές διδασκαλίες και κανονικές ατασθαλίες.
SKU: n/a -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Η περίπτωση των Απολογητών του 2ου αι.
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, ΠανεπιστημιακάΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Η περίπτωση των Απολογητών του 2ου αι.
Στη διαδικασία διαµόρφωσης των πρωτοχριστιανικών ταυτοτήτων ο ακατάπαυστος θεολογικός διάλογος των Απολογητών του 2ου αι. είναι συγκροτηµένος και βαθύς και αποδεικνύεται εγγυητικός για την όδευση προς τη µετάβαση στην επόµενη θεολογικά εποχή.
Ο αυτοπροσδιορισµός τους ως χριστιανοί, ως ζωντανή κοινότητα πίστης και πρακτικής, ουσιαστικά περνά µέσα από µια πολύπλευρη πορεία διάπλασης και πλήρωσης των δοµικών χαρακτηριστικών τους.
Η αρχέγονη Εκκλησία σίγουρα δεν έχει ένα στατικό σύστηµα, αλλά εµπεριέχει ίχνη του παρελθόντος και συνειδητή αίσθηση του µέλλοντος. Η δυναµικότητα της εξέλιξης του χριστιανικού γινώµατος προσφέρει έναν παραγωγικό τρόπο οπτικής, εντός του οποίου αξιοποιούνται τα πρότερα γνωστά ρητορικά σχήµατα και ο εννοιολογικός εξοπλισµός, στηριζόµενα βέβαια αδιαπραγµάτευτα στην ακράδαντη πίστη τους ότι ο Αγιοτριαδικός Θεός είναι ο µοναδικός.
Το παρόν µελέτηµα ασχολείται µε το απολογητικό εκκλησιαστικό σκέπτεσθαι του 2ου αι., το οποίο διεξάγει έναν τολµηρό διάλογο µε όλες τις συνειστώσες. Συνθέσαµε έτσι µία συστηµατική
παρέµβαση αναφορικά µε τις γνωσιολογικές προεκτάσεις της έννοιας της ανθρωπολογίας.______________________________________________________________________________________________________________________________
Η ∆ρ ∆ρ Βασιλική Βασιλείου Μαυροσκά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατοικεί στην Αθήνα και υπηρετεί το γνωστικό αντικείµενο της ∆ογµατικής ως Επίκουρη Καθηγήτρια της Ανώτατης
Εκκλησιαστικής Ακαδηµίας Αθήνας. Είναι διδάκτωρ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Goethe της Φρανκφούρτης Γερµανίας. Είναι κάτοχος δύο µεταδιδακτορικών διπλωµάτων, γνώστης της Αγγλικής, Γερµανικής και Γαλλικής γλώσσας. Αρθρογραφεί και συµµετέχει σε επιστηµονικά δρώµενα. Είναι έγγαµη µε τον Σπύρο Σπυρόπουλο, µε τον οποίο έχει δύο παιδιά.SKU: n/a
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
-
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η εκκλησία της Αμερικής αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πλέον δραστήριες επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία έχουν βαθιές ρίζες στην αμερικανική ήπειρο και συμπατριώτες μας απαντώνται εκεί ήδη από τον 15ο και 16ο αιώνα. Οργανωμένες, όμως, μεταναστεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη του 19ου και συνεχίσθηκαν κατά το πρώτο μισό του 20ού.
Οι ομογενείς μας στον Νέο Κόσμο οργανώθηκαν σε κοινότητες και αναπτύχθηκαν κοινωνικά, με αποτέλεσμα να καταλάβουν υψηλές πολιτικές, κοινωνικές, και οικονομικές θέσεις σε όλες τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου.
Στο ανά χείρας έργο παρουσιάζονται, επιλεκτικά, κείμενα που αφορούν στους Έλληνες και την Εκκλησία τους στην Αμερική, καθώς και άλλες σημαίνουσες Ορθόδοξες Εκκλησιαστικές Διοικήσεις του Νέου Κόσμου. Προέρχονται από εφημερίδες, πρακτικά συνόδων και από συλλογές πηγών της Εκκλησίας της Αμερικής. Αναφέρονται κυρίως στην ίδρυση κοινοτήτων, τα Καταστατικά και τα Συνταγμάτια, Εγκυκλίους, εκλογές αρχιεπισκόπων και ιεραρχών, την κάθε είδους στήριξη που παρείχαν οι Ελληνοαμερικανοί στην Ελλάδα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν στον Νέο Κόσμο.Περιεχόμενα
Προλογικό σημείωμα
Πίνακας περιεχομένων
Πίνακας βραχυγραφιών
– Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος του 1908
– Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος του 1922
– Η πρώτη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Προσωρινό καταστατικό της Εκκλησίας της Αμερικής (1921)
– Νέα από την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό των ΗΠΑ (1923)
– Η πρώτη αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη
– Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1931)
– Οι Ειδικοί Κανονισμοί της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1931)
– Νέα από την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό των ΗΠΑ
– Η εκπαίδευση των ενηλίκων από την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής
– Οι εργασίες του Συνεδρίου της 33ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης
– Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου στο ημερολόγιο της Εκκλησίας της Αμερικής του έτους 1982
– Η πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική κατά την παρελθούσα εξηκονταετία
– Η τελευταία εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Βορείου κα Νοτίου Αμερικής, με την οποία αποχαιρετά την ομογένεια της Αμερικής
– Το Σύνταγμα του 1978 και η δημιουργία νέων επαρχιών της Αρχιεπισκοπής
– Εκλογή επισκόπων για τις νεοϊδρυθείσες επισκοπές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1979)
– Η εκλογή Σπυρίδωνος στον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Πρώτη – αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος
– Βιογραφικό σημείωμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος
– Το πρώτο μήνυμα που απηύθυνε προς το ποίμνιο του Νέου Κόσμου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων
– Ο πρώτος Ελληνοαμερικανός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
– Εκλογή του Αμερικής Σπυρίδωνος στη μητρόπολη Χαλδίας
– Η κατάσταση στην Εκκλησία της Αμερικής κατά τα μέσα του 1999
– Ανακοίνωση της εκλογής Δημητρίου εις τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Βιογραφικό σημείωμα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου
– Νέο Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Ίδρυση της μητροπόλεως Τορόντο και ανάδειξη νέων μητροπολιτών Τορόντο και Μπουένος Άιρες
– Επίσκοπος Άσσου Ιάκωβος, ένας εργάτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική
– Καθαιρέσεις κληρικών
– Συμφωνία και Τόμος Αυτοκεφαλίας της Μετροπόλια από το Πατριαρχείο Μόσχας (1970)
– Οι δύο Δηλώσεις των Επισκόπων της SCOBA στη Διάσκεψη του Ligonier (1994)
– Κανονισμοί της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εκτός Ρωσίας (ROCOR)
– Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου την Κυριακή της Ορθοδοξίας (1983)
– Δύο Συνεντεύξεις του Αρχιεπισκόπου πρ. Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου στον Εθνικό Κήρυκα
ΒιβλιογραφίαSKU: 217 -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά
ΟΙ ΕΠΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο Μ. Αντώνιος, μέσα από το νηπτικό βίο και την εμπειρία της θέωσης, περιγράφει τις οδούς της μετανοίας, τα εξωτερικά εμπόδια και τις μεθοδεύσεις του διαβόλου, την επιμονή του να μιμηθούμε το θέλημά του (την αλαζονεία και την αγάπη της κενοδοξίας), τις συνεχείς προσαρμογές του στα αμυντικά τείχη που του υψώνουν οι ασκητές, τη δύναμη της προσευχής και της ταπείνωσης και πάνω από όλα την υπέρμετρη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, “που τον εαυτό Του δε λυπήθηκε, αλλά για χάρη της σωτηρίας όλων μας παραδόθηκε για τις αμαρτίες μας”.
Η κάθαρση του νου μέσω της συνεχούς παροχής της χάριτος οδηγεί στην κατάκτηση της “φυσικής αρχέγονης καθαρότητάς μας”. Συμβουλεύει μάλιστα με απλότητα και σαφήνεια, ότι πρέπει “να προσέχουμε τον Θεό, που κατοικεί μέσα μας, δια των καλών μας έργων, της ζωής της χάριτος και της ευσπλαχνίας μας, του ενός προς τον άλλον… να μην αγαπάμε μόνον τους εαυτούς μας, για να μην γίνουμε συγκληρονόμοι του πονηρού, αλλά, ας γνωρίσουμε τους εαυτούς μας, διότι όποιος γνωρίζει τον εαυτό του, γνωρίζει όλα τα δημιουργήματα, τα οποία έφερε ο Θεός εκ του μηδενός στην ύπαρξη. Και γνωρίζει ότι η άφθαρτη νοερά φύση [αθάνατη] είναι κρυφή σ’ αυτό το φθαρτό σώμα και εμφανίζει τα έργα της εντός του και δι’ αυτού. Όποιος γνωρίζει αυτό δύναται να αγαπάει τον Θεό μόνον, και όποιος αγαπάει τον Θεό, αγαπάει όλους τους άλλους”. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)SKU: 838 -
-
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ : ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες ΚυκλοφορίεςΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ : ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Συντελεστές: Διονύσης Βαλαής, Συγγραφέας
Έκδοση: 1η
Εκδότης: Θεσσαλονίκη [GR] : Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη / Μπαρμπουνάκης Γ. Χαράλαμπος
Έτος Έκδοσης: 2019
Σελιδοποίηση: 602
Μέγεθος: 14×21
ISBN: 978-960-267-289-1SKU: 1543
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ
-
Πανεπιστημιακά
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Η ανάπτυξη της βιομηχανίας, είχε ως αποτέλεσμα την άυξηση της ευρημερίας μας, μέσω των παραγόμενων προϊόντων, αλλά παράλληλα και την αύξηση των αποβλήτων, με δυσμενείς επισπτώσεις στο περιβάλλον.
Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν μπορεί φυσικά να σταματήσει. Είναι αδιανόητη η ζωή χωρίς πρόοδο και προαγωγή. Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει να συγκρατηθούμε, γιατί μπορεί να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.[…]
(από το πρόλογο του βιβλίου)SKU: 216 -
Βαλκάνια Ορθόδοξα, Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
Για όλους τους σλαβικούς λαούς καθώς και για τον ελληνικό, οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος παραμένουν πάντοτε ορόσημα ανεξάντλητης πνευματικής ακτινοβολίας και προσφοράς, ως άγιοι που ενώνουν τους λαούς, καθώς τέτοιο είναι το έργο κάθε αγίου. Οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος είναι εκείνοι οι οποίοι με το έργο τους ενέταξαν τους Σλάβους στο βυζαντινό πολιτισμό διδάσκοντάς τους την ελληνορθόδοξη παιδεία, ενώνοντας την ιστορική πορεία των λαών αυτών της βαλκανικής
Στην ΕΕ των 27, η Ελλάδα, ως χώρα μέλος, γεωγραφικά είναι το ανατολικό της σύνορο. Πολιτισμικά, όμως, αποτελεί γέφυρα αλληλεπίδρασης Ανατολικού και Δυτικού πολιτισμού. Γι’ αυτό το λόγο, ιδιαίτερα σήμερα, είναι σημαντικό να βρεθούν και να εμπεδωθούν οι κοινές συνιστάμενες των χωρών σε θέματα πολιτισμού. Η πολιτιστική κληρονομιά του έργου των Θεσσαλονικέων αδελφών και φωτιστών των Σλάβων, αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική βάση για αυτές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)SKU: 148 -
-
Πανεπιστημιακά
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΠανεπιστημιακάΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Σε κάθε σχολική μονάδα προσπάθησα να εντοπίσω και να αξιοποιήσω τα ιδιαίτερα στοιχεία του δυναμικού των μαθητών, τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους (δουλειά όχι πάντα εύκολη αλλά απαιτητική). Σε κάθε περίπτωση όμως τα παραπάνω αποτέλεσαν για μένα μια καινούρια πρόκληση και εμπειρία ζωής. Ο συγκερασμός θρησκευτικών και Νέων Τεχνολογιών ήρθε έτσι αβίαστα και χωρίς να υπάρξουν εκπτώσεις στο θεολογικό υπόβαθρο του μαθήματος.
Όλες αυτές οι εμπειρίες έγιναν βιβλίο και κατάθεση ψυχής με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν όσους είναι έτοιμοι να κάνουν τις πρώτες “θεολογικές και εκπαιδευτικές τους πτήσεις” στη διδασκαλία των θρησκευτικών με τις Νέες Τεχνολογίες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)SKU: 166
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
-
Μουσική Βιβλιοθήκη
HENDRIX : A biography by Chris Welch : Η ζωή και τα τραγούδια του
Συντελεστές: Chris Welch, Συγγραφέας
Έκδοση: επανέκδοση 2η (η πρώτη το 1988)
Έτος Έκδοσης: 2019
Σελιδοποίηση: 136
Μέγεθος: 12,5 χ 21
ISBN: 978-960-267-272-3
Γλώσσες : Αγγλική (eng) Ελληνική (gre)
Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng)
Ημ/νία Παραχώρησης : 12/02/2019SKU: 1552 -
Μουσική Βιβλιοθήκη, Νέες Κυκλοφορίες
Ποίηση Frank Zappa
Ο Frank Zappa δεν ήταν απλώς ένας καλλιτέχνης που ήθελε να αφυπνίσει το πνεύμα των πολιτών και να σατιρίσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ αλλά ένας ορχηστρικός συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής επηρεασμένος από την αβάν-γκαρντ. Τον διέκρινε η τρέλα και η αφοσίωση στη δουλεία του αφού δημοσίευσε πάνω από 60 άλμπουμ στα 30 χρόνια της καριέρας του. Κατάφερε να αφήσει τη δική του σφραγίδα μέσω της ειρωνείας, της εξιστόρησης των βιωμάτων του, της ελευθερίας της έκφρασης και παντρεύοντας πολλά μουσικά είδη όπως R&B, rock και jazz. Αναμφισβήτητα ο Frank Zappa επηρέασε μια ολόκληρη γενιά.
SKU: n/a
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-
Ξένη Λογοτεχνία
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΜΜΑ ΜΙΛΑΕΙ
Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μποέμισσα, εχθρός των μεσοαστών σουφραζέττων, τρελή τρομοκράτισσα, μάγισσα, «εγκληματίας αναρχική», προαγωγός της εξέγερσης, της αναρχίας, του ελέγχου των γεννήσεων και του ελεύθερου έρωτα, συνωμότρια ενάντια στη στρατιωτική θητεία… Δεν την δέχτηκαν στο Γυμνάσιο για «κακή διαγωγή», στα 13 της έγινε εργάτρια και στα 15 το ΄σκασε από τη Ρωσία για τη Νέα Υόρκη γιατί ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει, στα 20 πέρασε στον αναρχισμό, μπαινοέβγαινε στις φυλακές για τους δημόσιους λόγους της και δεν δίστασε να κάνει ακόμα και «πεζοδρόμιο» για να μαζέψει χρήματα για επαναστατικούς σκοπούς! Δεν την ανέχονταν ακόμα κι οι αναρχικοί σύντροφοι της γιατί μιλούσε για το σεξ και για την γυναικεία καταπίεση. Ήρθε σε σύγκρουση με τον γέρο-Κροπότκιν και δεν την άφησαν να μιλήσει στην «Αναρχική Συνέλευση» στο Παρίσι στα 1900. Κάθε δημοσίευση κειμένου της κατασχόταν πριν ακόμα καλά καλά τυπωθεί. Αντιστάθηκε στο υπερκράτος των μπολσεβίκων, έλαβε μέρος στον Ισπανικό Εμφύλιο και όταν πέθανε στον Καναδά στα 1940 μόνο ελάχιστοι αμερικανοί αναγνώρισαν αυτό που ήταν «κάπου οχτώ χιλιάδες χρόνια μπροστά από την εποχή της»…
SKU: 571 -
Ξένη Λογοτεχνία
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
Μια συναρπαστική ερωτική ιστορία που εξουσιάζεται από δυνάμεις του ασυνείδητου και ταλαντεύεται ανάμεσα στην τρυφερότητα και το βίαιο πάθος, ένα έγκλημα με απροσδόκητα αποτελέσματα είναι το θέμα αυτού του πρώτου μυθιστορήματος του Κέιν. Ο Κέιν είναι ένας από τους «σκληρούς» Αμερικάνους συγγραφείς που καθρεφτίζει στα βιβλία του μ’εξαιρετική ζωντάνια ένα κόσμο όπου επικρατούν βίαιες συνθήκες. Ο κόσμος του είναι ο κόσμος της ελευθερίας, του χρήματος, της δύναμης, της περιπέτειας, του κακού, της σαγήνης του απαγορευμένου, της ακατανίκητης ερωτικής έλξης. Μάστορας του διαλόγου κατορθώνει να υπνωτίζει τον αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Όπως ομολόγησε ο Αλμπέρ Καμύ, «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυό φορές» ήταν η πηγή της έμπνευσης και το πρότυπο του για να γράψει τον «Ξένο».
SKU: 573
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-
Ελληνική Λογοτεχνία, Νέες Κυκλοφορίες
ΛΑΣΤ ΣΟΝΓΚ
Ο Μάικ, θέλει να ζήσει το όνειρο του ως τραγουδιστής μιας ροκ μπάντας. Συμπαραστάτες αυτού του ατίθασου και ονειροπόλου νέου είναι η φίλη του Εύα και ο Παύλος, ο αποκαλούμενος -αδελφός. Μια σειρά γεγονότων τον εκτρέπουν από τις φιλοδοξίες του και η ατίθαση προσωπικότητα του πλήττεται. Η Εύα, ασκούμενη δικηγόρος, προσπαθεί να τον συμπαρασταθεί, ο εγωισμός του όμως αρνείται την βοήθεια της κι εκείνη απομακρύνεται πικραμένη. 0 Παύλος, σπουδαστής βιολιού, είναι πλάι του, με όση εμπειρία διαθέτει ένας εικοσιδυάχρονος νέος. Αναλώνονται σε πολύωρες συζητήσεις στα καφέ της πόλης προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις εν μέσω καλοκαιριού . Η συμπαράσταση από τον Παύλο δεν μπορεί να τον αποφορτίσει πλέον, ανακυκλώνει διαρκώς εμμονές και στο τέλος καταστρώνει ένα σχέδιο πόνου. Όλα τρέχουν με ρυθμούς ταινίας καταδίωξης. Είναι αποφασισμένος να γίνει όσο πιο κακός γίνεται. Η μέρα που η παλιά του μπάντα δίνει μια συναυλία πλησιάζει και εκείνος νιώθει πως έχει καταστρώσει τη αψεγάδιαστη εκδίκηση του.
SKU: n/a