ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
-
Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Η έννοια της πολιτιστικής διπλωματίας, καταρχήν, ηχεί κάπως αδόκιμα στα αυτιά των Ελλήνων φοιτητών, που, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, αγνοεί τη σημασία της. Apriori λοιπόν αναδύεται ένα οξύμωρο σχήμα, που προκαλεί όχι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά και πρακτικό ενδιαφέρον. Ενώ λοιπόν η χώρα μας έχει να επιδείξει μία τρισχιλιάχρονη βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γίνεται από την πρώτη στιγμή αντιληπτό ότι δεν έχει κεφαλαιοποιήσει αυτό το βαρύ φορτίο, προκειμένου να προωθήσει τις εθνικές της επιδιώξεις και να διαμορφώσει συνθήκες υπεραξίας στο πολιτικό και οικονομικό της σύστημα, αλλά και να σταθεροποιήσει το ρόλο της στο διεθνές επίπεδο.
Συνακόλουθα, η επαγωγικά γνωσιολογική προσέγγιση του ρόλου του πολιτισμού στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικών διαπλοκών αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Μετά ταύτα, επιχειρείται αρχικά μία ιστορική αναδρομή, στην οποία περιγράφονται οι περιπτώσεις εκείνες που γνωστοποίησαν έγκαιρα στο αέναο διεθνές σύστημα, στη χρονική και χωρική του διαδρομή τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας. Μέσα απ αυτό το αφήγημα, ανακύπτουν εννοιολογικές προσεγγίσεις για τη σχέση της με άλλα πεδία, όπως αυτό των διεθνών σχέσεων, της άσκησης πολιτικής, στις όποιες μορφές της (ήπια ή σκληρή ισχύς), για τη σύγκρουση των πολιτισμών. Μετά από την κατανόηση αυτής της πολυχρησιμότητας της π.δ. εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά τους φορείς άσκησης της π.δ. καθώς και ποιοι είναι αυτοί που την ασκούν και από ποιους ασκείται. Σταχυολογώντας, μετά την πρώτη επαφή του αναγνώστη με τη θεματική του εγχειριδίου, έχει ήδη οδηγηθεί στη διαμόρφωση μίας γενικής, συνοπτικής, αλλά και σφαιρικής εικόνας του υπό πραγμάτευση αντικειμένου.
SKU: n/a -
Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες
ΟΙ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ
Την εποχή που κυκλοφόρησε, το 1860, οι «Τεχνητοί Παράδεισοι (Les Paradis Artificiels)» του Charles Baudelaire γνώρισαν αμέσως επαίνους. Ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συμβολιστές, ο Μπωντλαίρ έζησε μια βίαιη και τελικά τραγική ζωή, πεθαίνοντας εθισμένος στο όπιο το 1867. Αυτό το βιβλίο, μια απάντηση στις «Εξομολογήσεις ενός Άγγλου οπιοφάγου» του Thomas De Quincey, χρησιμεύει ως απομνημονεύματα των τελευταίων ετών του Μπωντλαίρ.
Σε αυτό το όμορφα επεξεργασμένο πορτρέτο των επιδράσεων του κρασιού, του οπίου και του χασίς στο μυαλό, ο Μπωντλαίρ αποτυπώνει τα ονειρικά οράματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της ναρκωτικής έκστασης του. Αυτές οι ψευδαισθήσεις, άλλοτε εξαίσιες, άλλοτε ανησυχητικές, και οι αυταπάτες μεγαλείου που συχνά τις συνόδευαν, αποτελούν τους Τεχνητούς Παράδεισους, τους υπέροχους αλλά ψεύτικους κόσμους έκστασης που τελικά τον οδήγησαν στην καταστροφή.
Αντιπαραβάλλοντας τις επιπτώσεις του χασίς και του οπίου με αυτές του κρασιού, ο Μπωντλαίρ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το κρασί εξυψώνει τη θέληση, το χασίς την καταστρέφει» και καθιστά αδρανείς όλους όσους το χρησιμοποιούν.
SKU: n/a -
Μουσική Βιβλιοθήκη, Νέες Κυκλοφορίες
ΟΙ ROLLING STONES ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ
«Ανατρεπτικοί; Και βέβαια είμαστε ανατρεπτικοί. Όμως, όποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι θα μπορούσε ν’αρχίσει την επανάσταση μ’ένα δίσκο, γελιέται. Πάνω στη σκηνή είμαστε πολύ πιο ανατρεπτικοί.»
-Keith Richard
Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφίες, χρονολόγιο και τα τραγούδια τους στα αγγλικά και στα ελληνικά.
SKU: n/a -
Ελληνική Λογοτεχνία, Νέες Κυκλοφορίες
ΛΑΣΤ ΣΟΝΓΚ
Ο Μάικ, θέλει να ζήσει το όνειρο του ως τραγουδιστής μιας ροκ μπάντας. Συμπαραστάτες αυτού του ατίθασου και ονειροπόλου νέου είναι η φίλη του Εύα και ο Παύλος, ο αποκαλούμενος -αδελφός. Μια σειρά γεγονότων τον εκτρέπουν από τις φιλοδοξίες του και η ατίθαση προσωπικότητα του πλήττεται. Η Εύα, ασκούμενη δικηγόρος, προσπαθεί να τον συμπαρασταθεί, ο εγωισμός του όμως αρνείται την βοήθεια της κι εκείνη απομακρύνεται πικραμένη. 0 Παύλος, σπουδαστής βιολιού, είναι πλάι του, με όση εμπειρία διαθέτει ένας εικοσιδυάχρονος νέος. Αναλώνονται σε πολύωρες συζητήσεις στα καφέ της πόλης προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις εν μέσω καλοκαιριού . Η συμπαράσταση από τον Παύλο δεν μπορεί να τον αποφορτίσει πλέον, ανακυκλώνει διαρκώς εμμονές και στο τέλος καταστρώνει ένα σχέδιο πόνου. Όλα τρέχουν με ρυθμούς ταινίας καταδίωξης. Είναι αποφασισμένος να γίνει όσο πιο κακός γίνεται. Η μέρα που η παλιά του μπάντα δίνει μια συναυλία πλησιάζει και εκείνος νιώθει πως έχει καταστρώσει τη αψεγάδιαστη εκδίκηση του.
SKU: n/a -
Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες
ΛΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
… η όλη εμφάνιση και το περιεχόμενο του “Λεξικού” της Μαρίας Κωνσταντινίδου, απότελεί πρόοδο στην εκμάθηση της Μουσικής αυτής και πολύτιμο βοήθημα, με την σημείωση ότι κυκλοφορεί το πρώτο ιστορικά με πρωτοβουλία και έμπνευση της ιδίας. Εγώ με τα 50 χρόνια διδασκαλίας της Μουσικής αυτής, την συγχαίρω από μέσης καρδίας και προτρέπω αυτούς που ασχολούνται με τη μελέτη και έρευνα, εν γένει της Μουσικής, να το αποκτήσουν.
Χαρίλαος Ταλιαδώρος
Αρχων Πρωτοψάλτης-Οφφικιάλιος της ΜΧΕ
Δ/ντης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της
Ιεράς Μητρόπολης ΘεσσαλονίκηςSKU: n/a -
Ελληνική Λογοτεχνία, Νέες Κυκλοφορίες
Μαύρο, μελί και στάρι…
Ποιητική Συλλογή
Για μια φορά μίλησαν μόνο τα λουλούδια…
Των πορφυρών οι στεναγμοί της φύσης καταδότης…
Για μια φορά ψίθυροι νίκησαν τις κραυγές…
Σώμα ακάλυπτο νωθρό των παρορμήσεων κύλισμα…
Για μια φορά η αλήθεια ξέσπασε στο φως…
Σφάλματα σπουδές αντάμα του στρόβιλου το πρόσταγμα…
Για μια φορά ο προορισμός απόγινε φυγή…
Σε διαδρομή που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ…SKU: n/a -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Ο φιλαναγνώστης ευρήσει έν δυνατή λεπτομερεία παν τό πρός μελέτην εύρυτέραν τής `Ιεράς ταύτης γής τού Αγιωνύμου “Ορους. ‘Επειδή άχρι τούδε ουδέν, ώς γιγνώσκομεν, συνετάχθη δοκίμιον έν τή καθ ήμάς `Ελληνίδι φωνή λεπτομερές ώς οίον τε περί τού Αγίου “Ορους, μιάς τών Ακροπόλεων αληθώς τής έλληνικής ‘Ορθοδοξίας, ήμεϊς οί ελάχιστοι, φόρον σεβασμού καί αφοσιώσεως άποτίοντες τώ Ιερώ ήμών τούτω Τόπω καί υπό πολλών τού καλού καί τής ενσεβείας φίλων κατά καιρούς παρατρννόμενοι, προέβημεν είς τήν σύνταξιν τής παρούσης πραγματείας, έστω καί ατελούς. Πρός τούτο σχομεν υπ’ όψει τούς περί ‘Αθω σνγγράψαντας παλαιούς τε καί νεωτέρονς, τά έν τοίς άρχείοις τών ιερών Μονών αποκείμενα έγγραφα καί χρυσόβουλλα, εφ’ όσον ήμΐν έπετράπη, καί δ τι &λλσ σχετικόν διευκρινίζον τά κατά τό `Αγιον “Ορος, άποκαλύπτον τήν μεγάλην αυτού θρησκεντικήν καί έθνικήν σημασίαν, άφηγονμενον λεπτομερώς τά κατά τής αυτονομίας αυτού καί τής έλληνικής υποστάσεως χαλκενόμενα καί τούς κινδύνους, ους διατρέχει κατά τούς τελευταίους τούτούς χρόνους.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΩΣ ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΔΡΟΥΔΗ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΚΟΣΜΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΟΥ
SKU: n/a -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Κυπριανός-Αμβρόσιος-Αυγουστίνος-Ποσσίδιος)
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, ΠανεπιστημιακάΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Κυπριανός-Αμβρόσιος-Αυγουστίνος-Ποσσίδιος)
Στον παρόντα τόμο παρουσιάζονται σχολιασμένες μεταφράσεις επιλεγμένων λατινικών πατερικών έργων, οι οποίες αναδεικνύουν το μυστήριο και το χαρακτήρα της μετανοίας κατά την πρώιμη χριστιανική παράδοση στη Δύση. Πρόκειται για συγγραφές που, από τον τρίτο έως και τον πέμπτο αιώνα, συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πίστης της Εκκλησίας, του ήθους της και της προστασίας της από αιρετικές διδασκαλίες και κανονικές ατασθαλίες.
SKU: n/a -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, Πανεπιστημιακά
ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Η περίπτωση των Απολογητών του 2ου αι.
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Νέες Κυκλοφορίες, ΠανεπιστημιακάΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Η περίπτωση των Απολογητών του 2ου αι.
Στη διαδικασία διαµόρφωσης των πρωτοχριστιανικών ταυτοτήτων ο ακατάπαυστος θεολογικός διάλογος των Απολογητών του 2ου αι. είναι συγκροτηµένος και βαθύς και αποδεικνύεται εγγυητικός για την όδευση προς τη µετάβαση στην επόµενη θεολογικά εποχή.
Ο αυτοπροσδιορισµός τους ως χριστιανοί, ως ζωντανή κοινότητα πίστης και πρακτικής, ουσιαστικά περνά µέσα από µια πολύπλευρη πορεία διάπλασης και πλήρωσης των δοµικών χαρακτηριστικών τους.
Η αρχέγονη Εκκλησία σίγουρα δεν έχει ένα στατικό σύστηµα, αλλά εµπεριέχει ίχνη του παρελθόντος και συνειδητή αίσθηση του µέλλοντος. Η δυναµικότητα της εξέλιξης του χριστιανικού γινώµατος προσφέρει έναν παραγωγικό τρόπο οπτικής, εντός του οποίου αξιοποιούνται τα πρότερα γνωστά ρητορικά σχήµατα και ο εννοιολογικός εξοπλισµός, στηριζόµενα βέβαια αδιαπραγµάτευτα στην ακράδαντη πίστη τους ότι ο Αγιοτριαδικός Θεός είναι ο µοναδικός.
Το παρόν µελέτηµα ασχολείται µε το απολογητικό εκκλησιαστικό σκέπτεσθαι του 2ου αι., το οποίο διεξάγει έναν τολµηρό διάλογο µε όλες τις συνειστώσες. Συνθέσαµε έτσι µία συστηµατική
παρέµβαση αναφορικά µε τις γνωσιολογικές προεκτάσεις της έννοιας της ανθρωπολογίας.______________________________________________________________________________________________________________________________
Η ∆ρ ∆ρ Βασιλική Βασιλείου Μαυροσκά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατοικεί στην Αθήνα και υπηρετεί το γνωστικό αντικείµενο της ∆ογµατικής ως Επίκουρη Καθηγήτρια της Ανώτατης
Εκκλησιαστικής Ακαδηµίας Αθήνας. Είναι διδάκτωρ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Goethe της Φρανκφούρτης Γερµανίας. Είναι κάτοχος δύο µεταδιδακτορικών διπλωµάτων, γνώστης της Αγγλικής, Γερµανικής και Γαλλικής γλώσσας. Αρθρογραφεί και συµµετέχει σε επιστηµονικά δρώµενα. Είναι έγγαµη µε τον Σπύρο Σπυρόπουλο, µε τον οποίο έχει δύο παιδιά.SKU: n/a
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
-
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά
Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο φωτισμός του νοός είναι καρπός της προσευχής. Το φως που φώτισε το σώμα του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων είναι το άκτιστο φως της Τριαδικής Θεότητος, που το γνωρίζουν όσοι με προσευχή υπερβούν τα πάθη και τις αδυναμίες τους και εισέλθουν στον κόσμο της νοεράς προσευχής, στον κόσμο της καθαρής προσευχής. Για κάθαρση, φωτισμό και θέωση ωμίλησαν οι Πατέρες της Εκκλησίας που είχαν την καθαρή εμπειρία της προσευχής. Οι άγιοι, οι όσιοι, οι ομολογητές, οι εγκρατευτές, οι μάρτυρες, οι νεομάρτυρες, αλλά και οι απλοί άνθρωποι που έχουν φτάσει σε τέτοια υψηλά μήκη και μέτρα προσευχής, σε αξιοζήλευτες πνευματικές καταστάσεις. Ευφραίνονται στη θέα και στη βίωση της χάριτος του Θεού και έχουν από τον κόσμο τον επίγειο εμπειρίες αποκαλυπτικές, θεοσημείες και θεοφάνειες μοναδικές. “Και μετά την προσευχή υπάρχει ανεκλάλητη θέα και έκσταση κατά τη θέα και απόρρητα μυστήρια”
SKU: 1403 -
-
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η εκκλησία της Αμερικής αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πλέον δραστήριες επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία έχουν βαθιές ρίζες στην αμερικανική ήπειρο και συμπατριώτες μας απαντώνται εκεί ήδη από τον 15ο και 16ο αιώνα. Οργανωμένες, όμως, μεταναστεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη του 19ου και συνεχίσθηκαν κατά το πρώτο μισό του 20ού.
Οι ομογενείς μας στον Νέο Κόσμο οργανώθηκαν σε κοινότητες και αναπτύχθηκαν κοινωνικά, με αποτέλεσμα να καταλάβουν υψηλές πολιτικές, κοινωνικές, και οικονομικές θέσεις σε όλες τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου.
Στο ανά χείρας έργο παρουσιάζονται, επιλεκτικά, κείμενα που αφορούν στους Έλληνες και την Εκκλησία τους στην Αμερική, καθώς και άλλες σημαίνουσες Ορθόδοξες Εκκλησιαστικές Διοικήσεις του Νέου Κόσμου. Προέρχονται από εφημερίδες, πρακτικά συνόδων και από συλλογές πηγών της Εκκλησίας της Αμερικής. Αναφέρονται κυρίως στην ίδρυση κοινοτήτων, τα Καταστατικά και τα Συνταγμάτια, Εγκυκλίους, εκλογές αρχιεπισκόπων και ιεραρχών, την κάθε είδους στήριξη που παρείχαν οι Ελληνοαμερικανοί στην Ελλάδα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν στον Νέο Κόσμο.Περιεχόμενα
Προλογικό σημείωμα
Πίνακας περιεχομένων
Πίνακας βραχυγραφιών
– Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος του 1908
– Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος του 1922
– Η πρώτη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Προσωρινό καταστατικό της Εκκλησίας της Αμερικής (1921)
– Νέα από την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό των ΗΠΑ (1923)
– Η πρώτη αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη
– Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1931)
– Οι Ειδικοί Κανονισμοί της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1931)
– Νέα από την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό των ΗΠΑ
– Η εκπαίδευση των ενηλίκων από την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής
– Οι εργασίες του Συνεδρίου της 33ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης
– Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου στο ημερολόγιο της Εκκλησίας της Αμερικής του έτους 1982
– Η πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική κατά την παρελθούσα εξηκονταετία
– Η τελευταία εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Βορείου κα Νοτίου Αμερικής, με την οποία αποχαιρετά την ομογένεια της Αμερικής
– Το Σύνταγμα του 1978 και η δημιουργία νέων επαρχιών της Αρχιεπισκοπής
– Εκλογή επισκόπων για τις νεοϊδρυθείσες επισκοπές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1979)
– Η εκλογή Σπυρίδωνος στον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Πρώτη – αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος
– Βιογραφικό σημείωμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος
– Το πρώτο μήνυμα που απηύθυνε προς το ποίμνιο του Νέου Κόσμου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων
– Ο πρώτος Ελληνοαμερικανός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
– Εκλογή του Αμερικής Σπυρίδωνος στη μητρόπολη Χαλδίας
– Η κατάσταση στην Εκκλησία της Αμερικής κατά τα μέσα του 1999
– Ανακοίνωση της εκλογής Δημητρίου εις τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Βιογραφικό σημείωμα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου
– Νέο Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
– Ίδρυση της μητροπόλεως Τορόντο και ανάδειξη νέων μητροπολιτών Τορόντο και Μπουένος Άιρες
– Επίσκοπος Άσσου Ιάκωβος, ένας εργάτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική
– Καθαιρέσεις κληρικών
– Συμφωνία και Τόμος Αυτοκεφαλίας της Μετροπόλια από το Πατριαρχείο Μόσχας (1970)
– Οι δύο Δηλώσεις των Επισκόπων της SCOBA στη Διάσκεψη του Ligonier (1994)
– Κανονισμοί της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εκτός Ρωσίας (ROCOR)
– Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου την Κυριακή της Ορθοδοξίας (1983)
– Δύο Συνεντεύξεις του Αρχιεπισκόπου πρ. Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου στον Εθνικό Κήρυκα
ΒιβλιογραφίαSKU: 217 -
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
TO OIKOYMENIKΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, ΠανεπιστημιακάTO OIKOYMENIKΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄(1948-1972)αποτελεί εξέχουσα μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα νεότερα χρόνια. Η ανάρρησή του στον Οικουμενικό Θρόνο το1948 συνέπεσε με την αρχή του Ψυχρού Πολέμου.Στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για σύμπτωση, ο ιεράρχης αυτός πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, ώστε το δυτικό στρατόπεδο να του εμπιστευτεί την ηγεσία του ορθόδοξου πληρώματος.Στη νέα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ψυχροπολεμική συγκυρία η εκκλησία αποτελούσε και αυτή πεδίο αντιπαράθεσης της φιλελεύθερης Δύσης με τον ιδεολογικό αντίπαλό της, την κομμουνιστική Ανατολή. Επιβαλλόταν λοιπόν το Οικουμενικό Πατριαρχείο να συμπαραταχθεί και αυτό στο δυτικό στρατόπεδο. Κάτι τέτοιο το 1948 μπορούσε να εγγυηθεί μόνο ο μέχρι τότε Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Αθηναγόρας Σπύρου.SKU: 1442
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ
-
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ
Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται τριάντα μελετήματα νεωτερικής θρησκευτικής λαογραφίας, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα, γραμμένα μεταξύ των ετών 2005 και 2013. Μελετήματα που αφορούν την σύγχρονη θρησκευτική ζωή, τόσο στο ελληνικό αστικό περιβάλλον, όσο και στην ελληνική επαρχία, όπου συστηματικά εξάγονται και υιοθετούνται παρόμοιες εθιμικές και τελετουργικές μορφές, που ανανεώνουν την παραδοσιακή ελληνική θρησκευτική συμπεριφορά.
Μέσα από την μάλλον αποσπασματική αυτή μελέτη των μορφών της νεωτερικής θρησκευτικής λαογραφίας μας, και με βάση τα θεωρητικά μέρη κάθε μελετήματος, προωθείται η σπουδή της σύγχρονης ελληνικής λαϊκής θρησκευτικότητας, η οποία όλο και περισσότερο απασχολεί την ελληνική λαογραφική βιβλιογραφία. Μιας πραγματικότητας που δέχεται ποικίλες επιδράσεις πανταχόθεν, και η οποία αναπτύσσεται πια μέσα σε ένα όλο και περισσότερο πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά, έντονες και κυριαρχικές είναι οι αναφορές στις παλαιότερες μορφές της θρησκευτικής μας παράδοσης, γεγονός που δίνει τελικά το ουσιαστικό χρώμα αυτής της πραγματικότητας.Περιεχόμενα
-Προλεγόμενα
-Σύγχρονα λαογραφικά της Κομοτηνής
-Αστικά έθιμα του θανάτου
Παρατηρήσεις και διαπιστώσεις
-Λαϊκά θρησκευτικά πανηγύρια αθηναϊκών ενοριών
-Σύγχρονες μορφές θρησκευτικότητας στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό
-Αστική λαϊκή θρησκευτικότητα σε ενοριακά πλαίσια
Η περίπτωση της ενορίας της Αγίας Αναστασίας της πατρικίας της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου
-Λαϊκή θρησκευτική παράδοση και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
-Οικιακή λαϊκή λατρεία
-Προσκυνηματικός τουρισμός και ελληνική λαϊκή τέχνη
-Αθηναϊκά προσκυνητάρια
-Χάρτινες μικρές εικόνες ευλογίας
-Η συμβολή του Δημ. Σ. Λουκάτου στην έρευνα της ελληνικής θρησκευτικής λαογραφίας
-Η συμβολή του Δημ. Σ. Λουκάτου στη μελέτη της νεοελληνικής λαϊκής αγιολατρείας
-Προσκυνηματικές εκδρομές και ιερές αποδημίες
-Υλικοί δείκτες για την παραδοσιακή θρησκευτική συμπεριφορά του ελληνικού λαού
-Εκκλησιαστικά εγκόλπια ημερολόγια και νεοελληνική λαϊκή θρησκευτικότητα
-Πνευματικότητα και εκκοσμίκευση στα έθιμα της ελληνικής λαϊκής λατρείας
-Ναός κάτω από το ναό
Πρακτικές της νεωτερικής ελληνικής αστικής λαϊκής θρησκευτικότητας
-Ελληνικός περιοδικός θρησκευτικός τύπος
Η περίπτωση του ναξιακού περιοδικού “Αργοκοιλιώτισσα. Η Παναγία της Νάξου”
-Το “κιτς” στη σύγχρονη ελληνική λαϊκή εκκλησιαστική τέχνη
-Η ελληνική λαϊκή λατρεία μεταξύ Ανατολής και Δύσης
Ζητήματα πολιτισμικού διαλόγου στη θρησκευτική λαογραφία
-Αστικές εκκλησιαστικές λιτανείες
-“Φάγονται πένητες και εμπλησθήσονται…”
Λαογραφικές θεωρήσεις των εκκλησιαστικών συσσιτίων του ελληνικού αστικού χώρου
-Τα Γραφεία Τελετών και η σύγχρονη διαχείριση των τελετουργιών του θανάτου
-Σύγχρονη εθιμική ζωή και λαϊκές θρησκευτικές τελετουργίες των Αρμενίων της Κομοτηνής (β’ μισό 20ού αιώνα)
-Μοναστηριακές επιδράσεις στην ελληνική ενοριακή λαϊκή λατρεία
-Παιδί και ελληνική λαϊκή θρησκευτικότητα
Η πρόσληψη των λαϊκών εθιμικών συμπεριφορών στην παιδική ηλικία
-Παραμυθιακά στοιχεία σε βίους συγχρόνων Γερόντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Παλαιός αφηγηματικός οίνος σε νέους ασκούς
-Οι εθνοτοπικές παραδόσεις στις μορφές του δημόσιου τελετουργικού της Θράκης
-Λαϊκή λατρεία του Ναξιώτη νεοφανούς αγίου Νικολάου του Πλανά
Συμβολή στην έρευνα της νεωτερικής ελληνικής λαϊκής θρησκευτικότητας
-Μορφές του ελληνικού δημόσιου τελετουργικού και ελληνική λαϊκή θρησκευτικότητα
Μικρή σπουδή στην λαογραφική υπόσταση των δημόσιων τελετών στην Ελλάδα
-Η ταυτότητα των κειμένων
-Βιβλιογραφικός οδηγόςSKU: 143 -
Βαλκάνια Ορθόδοξα, Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ
Βαλκάνια Ορθόδοξα, Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, ΠανεπιστημιακάΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ
Στο παρόν βιβλίο εξιστορείται επισταμένα το έργο που επιτέλεσε το Άγιον όρος στην ένταξη των Σλάβων στον βυζαντινό πολιτισμό και τα ελληνικά γράμματα. Περιγράφεται η ιστορική πορεία του όλου έργου κατά την πρώιμη και ύστερη περίοδο. Προβάλλεται ο αντιστασιακός χαρακτήρας του Αγίου Όρους στα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Μελετάται ο ιστορικός του ρόλος στην αφύπνιση των υπόδουλων λαών της Βαλκανικής. Γίνεται αναφορά και στην εμφάνιση του εθνοφυλετισμού, του εθνικισμού και των εθνικών διαφοροποιήσεων με την ευχή να μην επαναληφθούν. Καταγράφονται μακροσκελώς και τα ονόματα των ερευνητών σλαβολόγων που πέρασαν ή εργάστηκαν στο Άγιον Όρος. Επίσης καταχωρούνται και ειδικές μελέτες που είχαν ως αντικείμενο τα σλαβικά αρχεία και τα χειρόγραφα του Αγίου Όρους. Τέλος το πόνημα αυτό θα βοηθήσει τον αναγνώστη να ενημερωθεί σχετικά με τη συμβολή του Αγίου όρους στην ένταξη των Σλάβων στον βυζαντινό πολιτισμό και τα ελληνικά γράμματα και α εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με την πολιτιστική ταυτότητα των ορθοδόξων Σλάβων.
SKU: 152 -
ΜΕΛΕΤΕΣ
-
-
-
Θεολογικά & Ιστορικά, Θρησκευτικά, Πανεπιστημιακά
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΠΙ
Η παρούσα μελέτη ασχολείται με τη λατρεία της Ίσιδας/Σάραπι στο πλαίσιο του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Η ενασχόλησή μας με τα διάφορα φαινόμενα που διαμορφώνουν το συνολικό χαρακτήρα των ελληνιστικών χρόνων είναι απαραίτητη προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα την μεταμόρφωση της Ίσιδας από θεότητα ενός τοπικού πανθέου σε οικουμενική θεότητα που γνωρίζει ιδιαίτερη διάδοση σε ολόκληρο τον ελληνορωμαϊκό κόσμο.
Η μελέτη μιας ιστορικής περιόδου αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη σύγχρονη έρευνα, αφού μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων άλλων εποχών. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και συμπερασμάτων που αποπροσανατολίζουν, στις περιπτώσεις που η έρευνα αυτή δεν πραγματοποιείται με τρόπο σφαιρικό και πολυδιάστατο. Ο κίνδυνος αυτός υποχρεώνει το μελετητή να στηρίξει την έρευνά του σε μια ιδιαίτερα προσεκτική στρατηγική προκειμένου να αξιοποιήσει τη μέθοδο της έρευνας, να ξεπεράσει τα εμπόδια που ορθώνουν οι λανθασμένες επιλογές και να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την εποχή που μελετά.
Βασική προϋπόθεση στην έρευνα αποτελεί η ορθή αξιολόγηση των παραγόντων που διαμορφώνουν το πλαίσιο της εποχής. […] (Από την εισαγωγή του βιβλίου)SKU: 251 -
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
-
Μουσική Βιβλιοθήκη
PINK FLOYD
Αυτό που θα διαβάσετε στις επόμενες σελίδες είναι μια προσπάθεια γνωριμίας με τα δέκα χρόνια που έκαναν τους Pink Floyd διάσημους, με μια σειρά από ολοκληρωμένα, κόνσεπτ έργα. Είναι γνωστό ότι η στιχουργική δουλειά του Roger Waters στάθηκε ένας από τους βασικούς παράγοντες στην καλλιτεχνική επιτυχία των έργων αυτών. Η μετάφραση έγινε καθαρά νοηματικά, κι έτσι μην περιμένετε να βρείτε μια δουλειά κολλημένη στο λέξη-με-λέξη. Έγινε προσπάθεια ν’ αποδοθεί στη γλώσσα μας η ουσία αυτών των στίχων.
Όσο για το χρονολογικό πίνακα και τη δισκογραφία, έχουν καθαρά εισαγωγικό χαρακτήρα. Δε θα ταίριαζε, νομίζω, να γράψει την ιστορία των Pink Floyd κάποιος που την έζησε από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, και μόνο στο τελευταίο της μέρος. 17 χρόνια καριέρα είν’ αυτή…
Στάθης Ν. Παναγιωτόπουλος
SKU: 945-1 -
Μουσική Βιβλιοθήκη
HENDRIX : A biography by Chris Welch : Η ζωή και τα τραγούδια του
Συντελεστές: Chris Welch, Συγγραφέας
Έκδοση: επανέκδοση 2η (η πρώτη το 1988)
Έτος Έκδοσης: 2019
Σελιδοποίηση: 136
Μέγεθος: 12,5 χ 21
ISBN: 978-960-267-272-3
Γλώσσες : Αγγλική (eng) Ελληνική (gre)
Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng)
Ημ/νία Παραχώρησης : 12/02/2019SKU: 1552
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-
-
Ξένη Λογοτεχνία
Ο ΣΚΟΥΛΗΚΟΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΓΚΤΟΝ
Χρονολογία Έκδοσης: 1980
Συγγραφέας: Βιάν Μπορίς / Vian Boris
Γλώσσα Πρωτοτύπου: γαλλικά
Μετάφραση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Αριθμός σελίδων: 176
Διαστάσεις: 21×12
Μορφή προϊόντος: Χαρτόδετο
Θέμα: Γαλλική Πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Κατάσταση έκδοσης: Διαθέσιμο
Αποστέλλεται κατά κανόνα εντός 24 ωρών σε όλη την Ελλάδα.SKU: 562 -
Ξένη Λογοτεχνία
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από τον μιναρέ στο βάθος του δρόμου ακούγεται το κάλεσμα για την απογευματινή προσευχή. Στο μπαλκόνι πάνω από τον κήπο, ένα πεντάχρονο αγόρι στέκεται συνεπαρμένο. Τα χέρια του σφίγγουν το κιγκλίδωμα και το κεφάλι με τα ανάκατα ξανθά μαλλιά προβάλλει ανάμεσα από τα κάγκελα του στηθαίου. Ακούει τον μουεζίνη πέρα, μακριά στον ουρανό. Το μελαγχολικό του τραγούδι απλώνεται στη γειτονιά σαν απαλή καλοκαιρινή βροχή. Το μικρό αγόρι βλέπει το τουρμπάνι να κοντοστέκεται για μια στιγμή μετά το κάλεσμα, για να κοιτάξει προς τη Δύση.
Μερικά λεπτά πριν, ο ήλιος έλαμπε πυροκόκκινος πίσω απ’ τα ελαιόδεντρα και χαράκωνε τους καλυμμένους από κλήματα τοίχους του κήπου με μεγάλες άλικες λωρίδες. Το φως διαχεόταν από τα παράθυρα στην άλλη μεριά του δρόμου πάνω στα παρτέρια και τα μονοπάτια και για μια στιγμή η φωτιά στη δύση και η ανάκλαση της στη Ανατολή έκαιγαν με την ίδια ένταση. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι σκιές στον κήπο χάθηκαν ως δια μαγείας και τα αντικείμενα έχασαν την υπόσταση τους. Οι φουντωτές φτέρες δίπλα στο πηγάδι, οι τριανταφυλλιές και τα ιεροβότανα, τα πολύχρωμα λουλούδια έγιναν ένα βελούδινο χαλί απροσδιόριστου σχήματος, που ένας εκκεντρικός βαφέας είχε βουτήξει σε ένα δοχείο με όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου. (Από το πρόλογο του βιβλίου)
SKU: 578
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-
Ελληνική Λογοτεχνία, Νέες Κυκλοφορίες
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΛΕΜΜΑ
Διανύουμε μία εποχή διαφορετικοτητας, με αγωνία και φόβο για το αύριο.
Με ανθρώπους σκυθρωπους και βαθιά προβληματισμενους.
Οι σχέσεις μας έχουν διαφοροποιηθεί, η “απόσταση” είναι στην ημερήσια διάταξη.
Μέτρα προστασίας και έλλειψη της “αφής”.
Κατάθλιψη και απόγνωση σε μεγάλο ποσοστό.
Στον αντίποδα λοιπόν των όσων συμβαίνουν εδώ και δύο χρόνια τώρα, προτίμησα να γράψω το Πράσινο Βλέμμα, το οποίο μας πηγαίνει σε καλύτερες μέρες, όχι πολύ μακρινές και μιλά για τον έρωτα.
Κάτι που όλοι έχουμε ζήσει και πάντα υπάρχει στις καρδιές μας.
Ιδιαίτερα οι ανεκπληρωτοι.
Έχει αρκετή δόση χιούμορ και γενικά είναι ευχάριστο στην ανάγνωση.
Χωρίς βαθυστοχαστους προβληματισμούς.
Καλό είναι να ξεφεύγουμε για λίγο από την σκληρή καθημερινότητα μας.
Άλλωστε για αυτό υπάρχουν τα βιβλία.SKU: n/a -
Ελληνική Λογοτεχνία
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΒΑΦΗ
Η πόλις
Η σατραπεία
Σοφοί δε προσιόντων
Μάρτιαι ειδοί
Τελειωμένα
Απολείπειν ο θεός Αντώνιον
Ο Θεόδοτος
Μονοτονία
Ιθάκη
Όσο μπορείς
Τρώες
Ο Βασιλεύς Δημήτριος
Η δόξα των Πτολεμαίων
Η συνοδεία του Διονύσου
Η μάχη της Μαγνησίας
Η δυσαρέσκεια του Σελευκίδου
Οροφέρνης
Αλεξανδρινοί Βασιλείς
Φιλέλλην
Τα βήματα
Ηρώδης Αττικός
Τυανεύς γλύπτης
Λυσίου γραμματικού τάφος
Ευρίωνος τάφος
Ούτος εκείνος
Τα επικίνδυνα
Μανουήλ Κομνηνός
Στην εκκλησία
Πολύ σπανίως
Του μαγαζιού
Ζωγραφισμένα
Θάλασσα του πρωιού
Ιωνικόν
Στου καφενείου την είσοδοΜια νύχτα
Επέστρεφε
Μακρυά
Ομνυεί
Επήγα
Πολυέλαιος
Απ’ τις εννιά
Νόησις
Ενώπιον του αγάλματος του Ενδυμίωνος
Πρέσβεις απ’ την Αλεξάνδρεια
Αριστόβουλος
Καισαρίων
Η διορία του Νέρωνος
Εις το επίνειον
Ένας θεός των
Λάνη τάφος
Ιασή τάφος
Εν πόλει της Οσροήνης
Ιγνατίου τάφος
Εν τω μηνί Αθύρ
Για τον Αμμόνη, που πέθανε 29 ετών, στα 610
Αιμιλιανός Μονάη, Αλεξανδρεύς, 628-655 μ. Χ.
Όταν διεγείρονται
Ηδονή
Έτσι πολύ ατένισα
Εν τη οδώ
Η προσθήκη του καπνοπωλείου
Πέρασμα
Εν εσπέρα
Γκρίζα
Κάτω απ’ το σπίτι
Το διπλανό τραπέζι
Θυμήσου, σώμα
Μέρες του 1903
Φωνές
Επιθυμίες
ΚεριάΈνας γέρος
Δέησις
Η ψυχές των γερόντων
Το πρώτο σκαλί
Διακοπή
Θερμοπύλες
Che fece… il cran rifiuto
Τα παράθυρα
Τείχη
Περιμένοντας τους Βαρβάρους
Απιστία
Η κηδεία του Σαρπηδόνος
Τα άλογα του Αχιλλέως
Ο ήλιος του απογεύματος
Να μείνει
Των Εβραίων (50 μ.Χ.)
Ίμενος
Του πλοίου
Δημητρίου Σωτήρος (162-150 π.Χ.)
Είγε ετελεύτα
Νέοι της Σιδώνος
Για νάρθουν
Ο Δαρείος
Άννα Κομνηνή
Βυζαντινός άρχων, εξόριστος, στιγουργών
Η αρχή των
Εύνοια του Αλεξάνδρου Βάλα
Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν
Κομμαγηνή 595 μ.Χ.
Ο Δημάρατος
Εκόμισα εις την τέχνη
Από την σχολήν του περιωνύμου φιλοσόφου
Τεχνουργός κρατήρων
Υπέρ της Αχαϊκής Συμπολιτείας πολεμήσαντες
Προς τον Αντίοχον Επιφανή
Σ΄ένα βιβλίο παληό-
Εν απογνώσειΟ Ιουλιανός, ορών ολιγορίαν
Επιτύμβιον Αντιόχου, βασιλέως Κομμαγηνής
Θέατρον της Σιδώνος (400 μ.Χ.)
Ο Ιουλιανός εν Νικομηδεία
Ήλθε για να διαβάσει
Πριν τους αλλάξει ο χρόνος
Το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια
Ο Ιωάννης Καντακουζηνός υπερισχύει
Τέμεθος, Αντιοχεύς 400 μ.Χ.
Από υαλί χρωματιστό
Το 25ον έτος του βίου του
Εις ιταλικήν παραλίαν
Στο πληκτικό χωριό
Απολλώνιος ο Τυρανεύς εν Ροδω
Η αρρώστια του Κλείτου
Εν δήμω της Μικράς Ασίας
Ιερεύς του Σεραπίου
Μέσα στα καπηλεία
Μεγάλη συνοδεία εξ ιερέων και λαϊκών
Σοφιστής απερχόμενος εκ Συρίας
Ο Ιουλιανός και οι Αντιοχείς
Άννα Δαλασσήνη
Μέρες του 1896
Δύο νέοι, 23 και 24 ετών
Παλαιόθεν Ελληνίς
Μέρες του 1901
Ουκ έγνως
Ένας νέος της τέχνης του λόγου στο 24ον έτος του
Εν Σπάρτη
Εικών εικοσιτριετούς νέου καμωμένη από φίλον του ομήλικα, ερασιτέχνην
Εν μεγάλη ελληνική αποικία 200 π.Χ.
Ηγεμών εκ δυτικής Λιβύης
Κίμων Λεάρχου, 22 ετών, σπουδαστής ελληνικών γραμμάτων (εν Κυρήνη)
Εν πορεία προς την Σινώπην
Μέρες του 1909, ’10, και ’11Μύρης Αλεξάνδρεια του 340 μ.Χ.
Αλέξανδρος Ιανναίος, και Αλεξάνδρα
Ωραία λουλούδια και άσπρα ως ταίριαζαν πολύ
Άγε ω βασιλεύ Λακεδαιμονίων
Στον ίδιο χώρο
Ο καθρέπτης στην είσοδο
Ρωτούσε για την ποιότητα
Ας φρόντιζαν
Κατά τες συνταγές αρχαίων Ελληνοσύρων μάγων
Στα 200 π.Χ.
Μέρες του 1908
Εις τα περίχωρα της ΑντιοχείαςSKU: 450 -
Ελληνική Λογοτεχνία
ΠΤΥΧΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Τα ποιήματα της νιότης. Η αγωνία και ο αγώνας για τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και τα πανανθρώπινα αιτήματα της ειρήνης, της ισότητας, της συναδέλφωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Διάχυτα τα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα. Η πρώτη απόπειρα που καταγράφει τις ανησυχίες για το σήμερα και το αύριο. Η ελπίδα και η προσδοκία πάντα ζωντανές. Φανερή η επήρεια από την καθημερινή ενασχόληση με την επικαιρότητα και τα γεγονότα της καθημερινή ζωής.
(Από το πρόλογο του βιβλίου)SKU: 508